Helseøkonomens børsmelding: Uke 9 – Knalltall for Algeta og Medistim


OSE35HealthCare slår børsen og er opp 0,73 % (OSEBX er opp 0,44 % i samme periode).

Algeta la frem tall for fjerde kvartal. Inntektene kom på 439 milloner kroner og endte opp med et resultat på 309 millioner (overskuddet var på 2 millioner i 2011). I årsrapporten trekker selskapet frem følgende høydepunkter: MT søknader sendt inn for radium-223 sendt inn til regulatoriske myndigheter i EU og USA; Presentasjon av data fra ALSYMPA fase III studien; Etablering av kommersiell avdeling i USA; To nye programmer innen Thorium plattformen; Reist 270 millioner fra nye investorer. Børsen svarer med å sende aksjen marginalt ned (-0,56 %) i uke 9.

Bionor Pharma har sendt inn en ny patentsøknad på HIV-vaksinene VACC-4x og Cacc-c5 som søker å redusere viral belastning, eliminere ødeleggende hyperaktivitet av immunforsvaret forårsaket av HIV-viruset samt åpne og tømme virale reservoarer. Selskapet melder også om at de har ansatt Synne H. Røine som ny finansdirektør med virkning fra senest 1. Juni. Røine har jobbet som Finansdirektør i Pronova BioPharma siden juli 2009. Aksjen handles markert opp og legger på seg 7,43 % i løpet av uke 9.

Biotec Pharmacon får gjennom datterselskapet ArcticZymes AS, innvilget det første patentet på Dnase produktfamilien i Sør-Afrika. Firmaet har søknader inne hos regulatoriske myndigheter i både Japan, Europa, og USA. Godkjenningen i Sør Afrika “gir en sterk indikasjon at andre patenter i familien vil følge og forme et sterkt fundament fir selskapets kommersielle satsning” sier CEO Svein Lien til Newsweb.

Firmaet holdt også en reprasjonsemisjon der de allokerte 1 363 522 aksjer. Primærinsiderne Alexander Bjørnå (13 304) og Thor Nøkland (3 500) tegnet til sammen 16 804 aksjer. Aksjen handler 1,36 % ned i løpet av uke 9.

Clavis Pharma, ingen nyheter av signifikans. Aksjen handels opp 1,96 i løpet av uken.

ContextVision, Ingen nyheter av signifikans. Aksjen har stått stille i uke 9.

DiaGenic, ingen nyheter av signifikans. Aksjen går allikevel kraftig opp i løpet av uke 9 og øker opp 10,31 %.

Medistim øker med 12,3 prosent i uke 9 etter å ha levert etter å ha rapportert et rekordresultat på 6,1 MNOK i Q4 (økning på 65 % sammenlignet med 2011) og en vekst på 72 % i EBIT totalt for 2012 (41.1 MNOK). Styre vil foreslå et utbytte på 1.1 NOK per aksje.

Navamedic, Ingen nyheter av signifikans. Aksjen handles opp 2,51 % i Uke 9.

Norda (tidligere NorDiag), rapporterte Q4 og hadde en salgsinntekt, fra videreført virksomhet for 4 kvartal på NOK 46 000, og NOK 645 000 for hele året. Driftsresultatet (EBIT) for kvartalet ble MNOK 1.1 mot MNOK – 7.1 for hele året, dette inkluderte engangskostnader på MNOK 1,2. Selskapet lanserer også en ny strategi som inneholder hovedpunktene: Utvikle Genefec for internasjonal lisensiering, Skaffe eierskap i relaterte teknologier med internasjonal lisensieringspotensial samt få tak i egenkapital for å iverksette firmaets strategi. Aksjen handles opp 9,11 % i uke 9.

Photocure, rapporterte et resultat før skatt på 4,8M NOK i Q4, mot 0,4 millioner kroner i tilsvarende kvartal i 2011. Selskapets totale inntekter endte 47,3 MNOK, mens driftsresultatet var på 2,5 MNOK. I fjerde kvartal 2011 var inntektene på 42,4 MNOK, mens driftsresultatet var på -1,8 millioner kroner. DNBNOR dekker Photocure og har en kjøpsanbefaling på Photocure med et kursmål på 50 kroner per aksje. Administrerende direktør Kjetil Hestdal, hadde følgende kommentarer i  ewsweb: «2012  representerer  et  veiskille  for  Photocure  ved  at  vi  oppnådde flere betydelige  milepæler  i  vårt  mål  om  å bli et kommersielt farmasiselskap. Vi lanserte Cysview  i  USA,  fortsatte  veksten  i  Hexvixsalget  i Norden og vår strategiske   partner   Ipsen   etablerte   Hexvix  salgsorganisasjoner  i  alle hovedmarkedene i Europa. Utviklingsprosjektene fortsetter fremgangen og vi kunne rapportere gode resultater for både Visonac og Cevira fase 2b-studiene, samt at

utviklingen av Lumacan utløste en betaling fra Salix. Vi er godt posisjonert for å øke salget av Hexvix/Cysview og å få ut det fulle potensialet av vår utviklingsportefølje.» Aksjen handles kraftig opp i uke 9 og legger på seg 8, 97 %.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: