Verdensbanken tilbyr gratis 5 ukers e-kurs i helseøkonomi


Gjennomføring:

Kurset består av 10 moduler, gruppert i tre klynger:

Cluster 1 spør «Hvorfor helseøkonomi?» og  forsøker å svare på dette spørsmålet ved å innføre begrepene egenkapital (modul 1) og effektivitet (modul 2).

Cluster 2 går inn i markedene og undersøker hva de er hvordan dette slår ut i forskjellige deler av helsesektoren. Moduler 4-7 med begrepene markeder, tilbud og etterspørsel, og årsakene til at markedene ikke kan fungere godt i helsesektoren.

Cluster 3 spør «Hvem betaler for hva?» Moduler 8-10 behandler finansieringsmekanismer for helse (Modul 8), helseforsikring (Modul 9), og finansiering og godtgjørelser i helsesektoren (Modul 10).

Målgruppe: Ikke-helse økonomer som bidrar til politiske og operasjonelle beslutninger i helsesektoren, inkludert: Offentlige ansatte som jobber med politikk og operative beslutninger i sentrale og desentraliserte enheter samt ansatte som  i helsesektoren

Lenke: Basics of health economics

Comments
2 Responses to “Verdensbanken tilbyr gratis 5 ukers e-kurs i helseøkonomi”
 1. Hei,

  Når og hvordan foregår kurset i helseøkonomi og hvordan melder en seg på?

  • Hei Tolv,

   Jeg har lagt ut en link i artikkelen som viser til hjemmesiden for kurset. Når det gjelder påmelding skal det være en knapp i kurskalenderen som heter «Apply Now»; jeg ser at den ikke er der og har sendt en forespørsel til kursarrangøren for å høre om det er en glipp eller det betyr at kurset er fulltegnet.

   Kurset er som nevnt et e-kurs, det står mer info om hvordan kurset foregår her: http://einstitute.worldbank.org/ei/node/103

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: