Longitudinal datasets of potential interest to health economists


The academic health economist blog har lagd en liste over empiriske datasett som kan være av interesse for helseøkonomer. Den er på ingen måte komplett, men inneholder også en del linker til websider som inneholder oversikter over åpne databaser. Vil også minne om HERO sin databaseoversikt: http://www.med.uio.no/helsam/forskning/nettverk/hero/helsedata/

The Academic Health Economists' Blog

At the beginning of my PhD I was quite stuck to find good data. I wanted data with good measures of mental health, physical health, employment, income, small area indicators and standard controls like age, gender, education and so on. I eventually found what I needed, but it required looking at many datasets. I am sure other people have faced similar problems. This post attempts to give you a bit of a short-cut, providing an overview of datasets that might be interesting to health economists who work empirically.

The focus here is on datasets which allow following individuals over time (even if they weren’t specifically meant as panels). The reason for this is simply that I have more knowledge of these datasets and these alone already bring this post to a substantial length.

The selection criteria for datasets to make it into this post are quite simple: I have to…

Vis opprinnelig innlegg 1 115 ord igjen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: