LMI støtter forslag til endringer i prising av byttbare legemidler og apotekenes maksimalavanse ved salg av legemidler


I høringsnotatet Trinnpris og avanse fremmet Helse- og omsorgdepartementet  forslag til endringer i legemiddelforskriften § 12-15 (beregning av trinnpris). Hensikten med forslaget er å justere prisnivået på byttbare legemidler som selges til trinnpris generelt blir lavere i Norge. Samtidig ble det foreslått en endring i apotekenes avanse for salg av legemidler som er regulert med maksimalpris, ved at kronetillegget økes og prosenttillegget for de dyreste legemidlene reduseres.  Departementet beregnet en innsparing for folketrygden som følge av forslagene på om lag 124 mill. kroner i 2014.

I høringssvaret påpeker LMI at de mener det er empirisk grunnlag for å justere kuttsatsene i trinnprissystemet, spesielt for de legemidlene med høyest omsetning. Og mener videre det er fornuftig å legge om til en AIP-regulering av trinnpris av to grunner: For det første får Norge en prisregulering som reflekterer tonivåprisreguleringen som eksistererhar på maksimalpriser, og for det andre unngår vi at enkelte legemiddelpakker får «negativ AIP».  Noe som  kan gjøre det enklere å opprettholde småpakninger/startpakninger på markedet også etter inntreden i trinnprissystemet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: