Resultatbasert finansiering: Vil ny kunnskap om at flere liv reddes få betydning?


Er motstanden mot resultatbasert finansiering faglig begrunnet eller er den «kun» forankret i et ideologisk tankegods? På Noradbloggen skriver seniorrådgiver Ingvar Theo Olsen et meget godt innlegg om erfaringene med resultatbasert finansiering (RBF) innen helsesektoren i lav- og mellominntektsland les mer

I innlegget viser han blant annet til erfaringene fra Rwanda og Burundi (gjengitt i sin helhet under):

» Rwanda og Burundi er blant de mest kjente eksemplene på evaluerte resultatbasert finansieringsprogrammer. Rwanda fikk 23 prosent flere fødsler på klinikker med RBF enn de som var innskuddsfinansierte. Kvaliteten på svangerskapskontroller var også bedre. I Burundi hadde en nedgang i barnedødelighet fra 175 til 96 per 1000 levendefødte mellom 2005 til 2010. Det er vist at resultatbasert finansiering medvirket til dette. Basert på dette har landene valgt å oppskalere til landsdekkende programmer.»

Les hele innlegget her: Resultatbasert finansiering: Vil ny kunnskap om at flere liv reddes få betydning? (anbefales).

Se også YouTube-video fra prosjektet her: Results Based Financing Brings Better Healthcare to African Countries

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: